7 tips van de Bruidsbloemist / stylist

De Bruidsbloemist - Jaentien Brienen Trouwfotografie - 7 tips van De Bruidsbloemist - Blog

Als bruidsfotograaf weet Jaentien als geen ander hoe belangrijk bloemen en decoraties zijn voor de sfeer en uitstraling van jullie bruiloft.

Een goede bruidsbloemist en -stylist kan dan ook het verschil maken op jullie trouwdag.

De Bruidsbloemist heeft 7 tips die kunnen helpen om je bruiloft nog mooier te maken!

 

  1. Voor ons als bruidsbloemist/stylist is het fijn om te weten wat jullie wensen zijn. Maak een moodboard op bijvoorbeeld Pinterest. Welk moment van de dag vinden jullie het belangrijkst en mag extra gedecoreerd worden?
  2. Maak op tijd afspraken met je lievelingsleveranciers. Om de bruiloft de liefde, tijd en aandacht te kunnen geven, neemt een leverancier vaak 1 bruiloft per dag aan. Wil je dat een bepaalde leverancier echt bij jullie erbij is? Plan dan snel een afspraak, zodat zij jullie datum ook in de agenda kunnen zetten.
  3. Houdt rekening met de locatie. Houdt, tijdens het maken van een moodboard, rekening met de sfeer/uitstraling van de locatie. Je hebt niet voor niets deze locatie gekozen, dus het is het mooiste als het totale sfeerbeeld bij elkaar past. In een kasteel passen bijvoorbeeld tropische bloemen minder mooi.
  4. Houdt rekening met het seizoen. Elk seizoen heeft verschillende soorten en kleuren bloemen. Waarschijnlijk heb je de keuze om in een bepaald seizoen te trouwen weloverwogen gemaakt. Het is dan ook het mooiste om daar de bloemen/ kleuren op af te stemmen. Het is later op de foto’s een beetje gek gezicht als je buiten allemaal mooie herfstkleuren ziet en het bloemwerk in voorjaarskleuren is. Uiteraard helpen wij jullie er met liefde bij.
  5. Geef de bruidsbloemist/stylist de creatieve vrijheid om alleen de aller-allermooiste bloemen/styling voor jullie te zoeken en te vinden. (uiteraard binnen jullie gestelde kleuren en kaders) Je werkt met echte vakmensen die vaker een bruiloft decoreren, die weten wat ze doen.
  6. Wees flexibel. Maak van tevoren een goede planning, soms kunnen er toch onvoorziene omstandigheden voordoen. Zoals slecht weer of een speech die nét iets langer duurt dan gepland. Laat het op de dag zelf lekker los. Geniet en go with the flow! De dag vliegt toch al snel voorbij.
  7. Plan een afspraak met ons, De Bruidsbloemist in. Ervaar hoe het is om naar een onbekend terrein af te reizen. Je kan pas de ultieme beleving neerzetten als je durft om buiten de gebaande paden te wandelen en te ontdekken. Wij, De Bruidsbloemist, nemen je graag mee op reis naar een wereld vol mogelijkheden.

Onze liefde voor jullie,
Wout-Jan en Claire

 

De Bruidsbloemist

Close

Aandacht. Beleving. Gevoel. Dat zijn de woorden die mij én mijn werkwijze uniek maken! Mijn doel is om jullie bruiloft als beleving in een fantastisch verhaal vol gevoel terug te geven in de foto’s!

Instagram

@jaentienbrienenfotografie

Volg mij